RSS

4/158 – Suhan a kis hajó

05 feb

A jelek szerint a tegnapi bejegyzés olyan borongósra sikerült, hogy egy csomó olvasó azt hitte, abba akarom hagyni a blogolást. Isten ments, még csak az kéne. Ez az egyik fogantyúm az optimizmushoz (tudjátok, színes rongyok, sok szénhidrát meg puha macskák), meg egyébként is turkáltam új holmikat tavaszra, addig nem krepálhatok meg, amíg azokat be nem mutatom.

Borongós hangulatomon persze az se segített különösebben (ezért is küldtem be Celofánt helyettesíteni, neki már nincsenek ilyen problémái), hogy a tegnapot hátamra fordult bogárkaként töltöttem a kanapén agonizálva. Nagyjából tizenkét és fél éves korom óta ki vagyok szolgáltatva a hormonjaimnak, leszámítva hét nyugodt fogamzásgátlós esztendőt. Amikor nyolc órán át kell tanítani, röhejes módon jobban bírom az egészet, nagy úr a muszáj, de most az őszi meg a tavaszi félév közti limbóban vagyok. Az ilyen időszakokban a menzesz megérkezik, körülnéz, aztán úgy dönt, túl nagy itt a nyugi, rúgjuk rá az ajtót a kócerájra. És lőn. Pedig este el akartam menni koncertre is. Cabaret Medrano-fellépés volt a lokális Pótkulcsban, tíz percre tőlünk, és a nyári BorMámorBényén nagyon megtetszett nekünk a Cabaret Medrano, de hát tegnap ott voltam összehuttyanva a kanapén, és csak annyit tudtam mondani, oáá, azt is gyakran és halkan, és szénhidrátokat zabáltam nagy mennyiségben. Azért a Repülő Kutatót elküldtem koncertre, nehogy már mind a ketten csak üljünk itthon, és pudvásodjunk.

A Cabaret Medrano amúgy azzal lopta be magát a szívünkbe, hogy játszani szokták ezt:

Volt valaha egy többé-kevésbé collegiumi zenekar, a Vakvágány, az ő előadásukban ismertük meg az Alvarezt, úgyhogy az Alvarez mindig is gyermekkorom régi szemétdombja marad egy kicsit. Istenkém, utánaszámolni is elképesztő, idén lesz tizennégy éve, hogy eltemettük Oláh Dávid Gazembert…

Holnap lesz tíz éve annak is, hogy Mama meghalt, de holnapután a százkettedik születésnapja lesz, és én a halottaimnak sose a halála, hanem a születése napjáról szoktam megemlékezni, márpedig össze kell kapnom magam, Mama biztos azt mondaná, “hogy nézel ki, fiam, egy asszonynak mindig adnia kell magára”. Úgyhogy nesztek, így néz ki az, amikor én bevágok egy újabb Cataflamot, aztán adok magamra.

4-158

Ma egyébként Erikkel szándékozom tölteni a napom nagyját, meg kéne pedig írni egy konferencia-absztraktot is, de annyira nem fűlik a fogam hozzá, hogy jahahaj.

 
5 hozzászólás

Szerző: be 2017/02/05 hüvelyk eská, tél

 

5 responses to “4/158 – Suhan a kis hajó

 1. csilla75

  2017/02/05 at 21:14

  Nahát, ez az Alvarez egy rendes zenemű? Azt hittem, olyan iskolai folklór, mint pl. a “Felszállt az Orion, benne Daktari a parancsnok”. amire – ha jól emlékszem, harmadikban – koreográfiánk is volt, és minden szünetben eljártuk.

   
  • mák

   2017/02/06 at 09:21

   A Cabaret Medrano mindig úgy jelenti be, hogy “városi folklór”, úgyhogy akár az is lehet. 🙂

    
 2. Eszter

  2017/02/09 at 10:16

  Ez a ruha nagyon állat! Konkrétan irigylem. (És elképzeltem magamon kékeszöldben… De én ilyet ússe tudok…úgyhogy marad az irigység.)

   
  • mák

   2017/02/09 at 10:30

   Mennyit tesz hozzá egy holmihoz az anyagválasztás, mi? 🙂 (Ez a leggyakrabban használt szabásmintám, szinte mindegyik ruhámat vagy kötényruhámat ebből varrtam.)

    
   • Eszter

    2017/02/09 at 10:34

    Bezony, azok a csíkok épp jófelé tartanak mindenhol és a legjobb helyen keresztezik egymás útját 😉 De azért kellett ehhez az is, hogy épp ott és úgy vágd fel, no. Bevallom, én azért nem szeretek magamnak felsőruházatot kötni/horgolni, mert képtelen vagyok megalkotni azt a bizonyos egy és leggyakrabban használandó szabásmintát. Vagy feszül, vagy tekeredik, vagy lötyög rajtam a végén minden. Úgyhogy inkább másnak kötök/horgolok. (Ééééérdekes, a férjem méreteit és a neki való szabásmintát sokkal könnyebben eltalálom!)

     

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: