RSS

3/344 – Anyúúú, kezdődik

09 aug

A nyüves nyavalyába, még csak augusztus kilencedike, de én már azt álmodtam, hogy nagy svunggal bevonulok órát tartani, most bízták rám először ezt a tárgyat, de lövésem sincs, mi a cím, téma, szakirodalom, követelmény, a padokban csak három feltűnően unatkozó diák és háromszor annyi fecserésző kolléga, vajon mit keresnek itt, ha úgyis csak sütireceptekről tárgyalnak egymással vihogva, nem sikerül őket leállítani, de egyébként sem tudom, miről kéne beszélnem, az egyik diák elém tol egy papírt, előző évi kötelező és ajánlott irodalom, látom, hogy Gombrich és Huizinga, huhh, megnyugvás, művészet- és kultúrtörténetről fogok pletykálni, integető kéz a levegőben, mire lehet majd jegyet kapni? kérdezi a diák, mint minden diák a jegyadás bevezetése óta, ez az egyetlen, ami igazán érdekli őket az első órán, hasból kitalálok két választható esszécímet, mindenki csak néz rám hülyén, hogy mi? én meg egyre erősebben érzem, hogy bakker, mégis a társadalmi felzárkózás módszerei tárgy lesz ez itt, amit most nekem tartanom kéne, hiába az előző évi szakirodalom-lista, kétségbeesetten próbálok értelmes mondatokat összerakni, dzsentrifikáció, szlömösödés, Pruitt-Igoe, kirekesztés és kirekesztődés, deprivációs mutatók, Habitat for Humanity, vajon hová tudom becsempészni ide Gombricht meg Huizingát, persze valamiért Gombricsnak meg Hujzingának ejtem a nevüket, a diákok szép csendben elszivárognak, miközben én a mondataimmal szenvedek, a kollégák még mindig a sütireceptekkel vannak elfoglalva, aha, szóval akkor a máglyarakást tejföllel, én meg megpróbálok felülni félseggel a katedrára, lazán, mint a rigalánc, és akkor elvétem a katedrát, és lehuppanok a padlóra.

Na ekkor ébredtem fel.

Most inkább elmegyek parodontológushoz.

3.344

Minekutána ma már úgyis minden remek,és a kedves jó anyatermészet is éppen most gondolt rám, hogy esetleg jólesne egy kis menstruációs görcs, felvettem a szép új sárga durung szandálomat. Ha kényelmesen át tudom tipegni benne a napot, örülni fogok, ha viszont felsérti a lábam, akkor az már úgysem oszt, nem szoroz.

 
4 hozzászólás

Szerző: be 2016/08/09 hüvelyk nyár

 

4 responses to “3/344 – Anyúúú, kezdődik

 1. kingha

  2016/08/09 at 17:38

  ez az összeállítás most feldobta a napomat – a szoknyát meg elvitték 😦 – [amiről regéltem ….] – de lesz másik 😛

   
  • mák

   2016/08/09 at 17:55

   Mindig vannak új/másik szoknyák, ez az egyik nagy vigasz a világon. 🙂

    
 2. kingha

  2016/08/10 at 08:00

  ja, elnézve a tegnapi napot – [mert, ja árucsere van, és amennyi vállfányi ruhát leselejteztek a lányok, annyit vissza-vállfáztam, plusz a próbafülkében divattanácsokat osztogattam a hezitáló fehérnépeknek – {vedd meg, ne vedd meg; nem baj ha öregszünk, de ne akarjunk 20 évesnek öltözni, viseljük méltósággal narancsbőrünket – jaj kedveském mégis, honnan vegyek én ebben a városban xxxl méretű esküvői cuccot??? hát innen, meg onnan esetleg amonnan! stb.} – lassan indítok egy “nincs akkora szekrényed mint egy turkáló” ruhatár átrámolós vállalkozást.
  muhahahahaha

   
  • mák

   2016/08/10 at 08:05

   Jól hangzik. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt kedveli: