RSS

3/270 – Bumm

27 máj

A nemzetközi helyzet fokozódik, mára a rengeteg eszemmel három vizsgát tettem be, egy Esztergomban, kettő Budapesten, nappalisok-levelezősök vegyest, négy szakdolgozat várja a bírálatot, plusz Luca széke, amitől eredetileg még ma meg akartam szabadulni, de holnap lesz abból, hogyarosseb.

Tegnap, miután letudtam harci feladataimat (megint alkalmassági vizsga, és volt ezúttal is furabogár bőven, mi meg mindet bevettük a nyakunkba, majd még kiderül, mennyire voltunk hülyék), felültem a buszra, a Repülő Kutató meg ekkor hívott, hogy épp visszaszállította az amerikai vendéget Komáromba, jön Esztergom felé, menet közben felvesz, ha akarom. Akartam. Úgyhogy leszálltam Dömösnél, megcsodáltam a falut meg a Dunát, aztán beugrottam az érkező kocsiba, irány hazafelé.

Épp a Pilisszentlászló felé kacskaringón kacskaringtunk felfelé, amikor bumm, belénk jött szemből egy motoros. Valaki nagyon szépen és hatékonyan imádkozhat értünk meg érte is, utólag is kösz. A találkozóból Emese jött ki a legrosszabbul (ő a kocsink), akinek amúgy a tomporáról lepattant kétujjnyi festéken kívül semmi baja se lett. Figyelembe véve, hogy akár összevegyült motor- és motorosdarabkákat is válogathattunk volna estig a hegyoldalon, ez több mint kitűnő. A pasas szerencsére, annak ellenére, hogy a záróvonalon keresztül ívelgetett lefelé, elég régi motoros lehetett (szándékos szóvicc), mert azonnal korrigált, két keréken maradt, és utána tök nyugodtan telefonszámot cseréltek a Repülő Kutatóval meg minden. Azt hiszem, én nagyon fáradt lehetek most már, mert ahelyett, hogy ott hisztériáztam volna az útszélen (kissé túl van pitykézve az életutam halálos autóbalesetekkel meg széttört motorokkal, szóval nem lett volna meglepő), csak ültem tovább a kocsiban, mint egy kopott gyöngy, és hosszú körmondatokat fogalmazgattam intézményi struktúrákról meg a mikrotársadalmi környezet adta kihívásokról, hm, lehet hogy mégis inkább társadalmi mikrokörnyezet lesz az.

Túlélésre játszunk, bébi. Hétfőn két fogamat húzzák ki, és kedden valószínűleg fényképezni is fognak a nagyközönség számára, mert megnyertem az intézményi fotópályázatot. Feldagadt pufával szép kihívás lesz. Addig viszont még Luca széke, könyvtár, dolgozatok és szakdolgozatok. Ha közületek imádkozik valaki éppen értem, még húzzon bele egy kicsit jövő szerdáig, bizisten átalakítok utána neki hálából egy tetszőleges ruhadarabot.

3.270

Ma akár a hetes busszal is leléphettem volna, megint három óta fent kukorékolok ezzel a nyavalyás kutatási tervvel, de mikor belenéztem a tükörbe, adtam magamnak még egy órát a kanapén. Mostanra jutottam el oda is, hogy smink nélkül már nem merem kitenni a lábam az ajtón, szóval ezt is bele kell kalkulálni a napirendembe. Így se valami hajderutyutyu, viszont ha látnátok az “előtte” állapotot, bizony megijednétek.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/05/27 hüvelyk eská, nyár, tavasz

 

2 responses to “3/270 – Bumm

 1. kingha

  2016/05/27 at 06:59

  kitartásT – addig is dobok egy drótot a Főnöknek, és a Univerzumnak, meg a kemtréjlnek, és a úffóknak hogy vigyázzanak rád – jövő szerdáig 🙂

   
  • mák

   2016/05/27 at 08:42

   Kösz, minden segítség rámfér, akár a gyíkemberektől jön, akár a nagy Amateraszu istennőtől…

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: