RSS

3/268 – Farigcsálás

25 máj

Újabb tudósítás Luca székéről (aka kutatási terv – ha majd készen vagyok vele, azt is elmesélem egyszer, mire kellett nekem): a Repülő Kutató, akinek kutatási tervek légiói vannak a könyökén kinőve, kérésemre átolvasta mindazt, amit eddig kitojtam, majd megnyugtatott, hogy nem vagyok teljesen inkompetens, de ez itt még nem kutatási terv, csak annak vázlata, tessék feltuningolni a duplájára, szakirodalmi áttekintéssel meg minden más fityfasszal. Emellett azt is megkérdezte, hogy ha élőben képes vagyok elmagyarázni, mit is akarok igazából, és olyan kifejezéseket használok hozzá, hogy “társadalmi beágyazottság”, ezt miért nem teszem meg abban a nyavalyás kutatási tervben?… Asszem kezdem elveszteni szövegfacsargatói modzsómat, túlságosan is arra voltam utalva az elmúlt időszakban, hogy ott van előttem egy vázlat, én meg élőszóban magyarázom, mitisakarmondaniaköltő. Nem jó ómen egy újraépítendő kutatói attitűdhöz, meg egyáltalán semmiféle szövegtermelői tevékenységhez: ha csak akkor értik meg, amit mondok, amikor élőszavas magyarázatokat fűzök hozzá, eléggé itt állok megfürödve.

A mai szép napon további két vizsga és újabb sorozat alkalmassági vizsga várható, valamint Luca székének további farigcsálása, aztán az amerikai alvóvendég, aki előbb vacsoravendég, héjjahó. Főzni a Repülő Kutató fog (igen jól tud), mert én lelépek a reggel hatos busszal, aztán egész nap Esztergomban ülöm laposra a fenekem.

3.268

Ahhoz ugyan vajmi kevés energiám van ezen a héten, hogy gondos munkával és megfontolással áutfiteket tervezzek a bloghoz, nagyrészt átabotában hajigálom fel magamra azt, amit éppen előrántok, de ma végre olyan időjárást jósolnak, amihez meg fog felelni ez itt, ami rajtam van. Már a múlt hét elején összeraktam egy vállfára, de sose volt lehetőség felvenni, mert hol túl hideg volt hozzá, hol túl meleg, hol pedig éppen kilfelden finteregtem. Hát akkor most hajrá, Mari néni.

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2016/05/25 hüvelyk nyár, tavasz

 

2 responses to “3/268 – Farigcsálás

 1. kingha

  2016/05/25 at 07:27

  azt hittem, hogy csak nekem voltak ilyen kutatósdi-szövegcsiholós-tudományoskodós bajaim … de látom másnak is. sosem szerettem, azt az érzést … hogy ja, még nincs kész, még turbózni kell, már ideologizálni a célt – meg hasonlók.
  most jobban alszom. mindezek nélkül.

   
  • mák

   2016/05/25 at 07:34

   Ha az ördög benne van valakiben, akkor már sose alszik jól. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: