RSS

3/195 – Krccs

13 Már

A reggelem az online Ikea-katalógus böngészgetésével kezdődött, minekutána valamikor hajnalban lendületesen visszatettem az éjjeliszekrényemre a vizesbögrét, erre pedig hirtelen CSÖRÖMP, valami eltört. Szerencsére nem a bögre volt az (egyedi iparművészeti termék), hanem az éjjelilámpa (Ikea, 2990 ft, és kapható). Ez egyszer megúsztam.

Na persze a zajra meg fényre azonnal bejöttek a macskák, és megkérdezték, hol a kaja. Roppant sokra becsülöm bennük, hogy általában tiszteletben tartják az alvásperiódusaimat (miként én is az övéket), szóval például nem szoktam arra ébredni, hogy valamelyik macska az arcomon áll hajnali ötkor, és arról érdeklődik, hol a kaja, viszont ha már magamtól vagy a csörgőórától felébredtem, rögtön megjelennek feltenni az adekvát kérdést. Mit tehettem volna, tápláltam őket, aztán visszadőltem még egy körre, miközben azt mondogattam magamnak, vasárnap van, vasárnap van.

Egyébként is nagyon feltűnően hosszú hétvége van, tegnap például azt hittem, már sose jutok haza a munkából. Csak hogy megértsétek, a délutáni-koraesti buszok általában csurig töltve (és már eleve késéssel) indulnak Esztergomból, aztán legkésőbb Dömösig elfogy a tömeg, az Esztergomban dolgozók és tanulók és bevásárlók mind hazamennek a saját ágyacskájukba, a buszban pedig úgy kotyog az a néhány utas, mint dióban az összeszáradt bél. Nos, ezúttal Dömös Posta megállónál kezdődött meg az utasok bejövetele, és véget sem ért Visegrád Királyi Palotáig. A tízperces távot fél óra alatt sikerült megtenni, mert persze minden felszállónak jegyet is kellett vennie, és a végére úgy festett a busz, mint egy csurig töltött szardellakonzerv, ahol amúgy minden szardella túrabakancsot hord. Az egyik szardella ráadásul marha hangosan kezdte el taglalni nagyjából másfél méterre tőlem a Dobogókő metafizikai és spirituális jelentőségét, különös tekintettel a Dalai Láma erre vonatkozó próféciáira, én meg jó mélyen benyomtam a fülembe a Karib-tenger kalózait, köszönet neked az üstdobokért, Klaus Badelt. Erre a hónapra már megvolt az ezotéria-adagom a kozmetikusnál, kösz.

Ma egyelőre romeltakarítással foglalkozom (különös tekintettel az elhalálozott éjjelilámpára és némely úgyszintén elhalálozott ételmaradékokra a hűtőben), viszont ha esetleg méltóztatnak eltakarodni a viharfellegek, én is előveszem a túrabakancsomat. Ha nem méltóztatnak eltakarodni, akkor a varrógépet. Vasárnap van, végül is.

Amíg viszont eldől, mi legyen, maradok ebben a szerfölött előnytelen, de annál kényelmesebb házihacukában.

3.195

Hm. Mégis inkább varrás lesz belőle, ezt a pulcsit is rég át kellett volna alakítanom.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2016/03/13 hüvelyk tavasz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: