RSS

Intermezzó – Évzáró

31 aug

Lenyomtam ezt az évet is, hujjahó, minden hónapban összesen harminc ruhadarabbal. Örülnék, ha azt mondhatnám, hogy tanulságos volt, de hát sajnos nem, leginkább csak a már kezdetben is meglévő hipotéziseimet sikerült igazolnom. A harmincdarabos kihívás nem végrehajthatatlan, de előbb-utóbb rettentően unalmassá válik, pláne ha a szekrényben egy csomó olyan ruha üldögél, amelyek ugyan biztosan megkapnák a maguk évi három-négy fellépését, de azt már nem meri megkockáztatni az ember, hogy egy harmincdarabos készletbe is bedobja őket, mert ki tudja, mennyire lehet kihasználni. Így hát egyszer csak azon veszi észre magát a delikvens, hogy folyvást ugyanazok az alapdarabok másznak be a harminc közé – olyanok, amelyeket amúgy is jól lehet kombinálni ezzel-azzal. A végeredmény aztán meg ilyen lesz, la. Szürke és fantáziátlan. Ráadásul olyan hónapjaim is voltak, amelyekben mintha direkt magam ellen dolgoztam volna a válogatással: a majdnem teljes október seszínű volt, a március sötétebb a kelleténél, júniusban nem számítottam a váratlan hidegre, az augusztus meg – na igen, az augusztus különösen szépen sikerült, szinte minden fakó volt és formátlan, én meg egyre csapzottabb.

Azt hiszem, ez a harmincdarabos marháskodás leginkább annak való, aki le akarja zsugorítani a ruhatárát csupa praktikus és kombinálható darabra, és ehhez ki kell kísérleteznie, mit érdemes megtartania meg mit nem. Nos, nekem továbbra sincsenek ilyen ambícióim, inkább színes és vicces ruhákat akarok hordani, nem pedig az a cél hajt, hogy az egész szekrényemben ne legyen más, mint három zakó, három farmernadrág, tizenöt kasmírpulóver és két pár “nude” színű pömpsz, de mind kiváló minőségben.

Mindegy, ezen is túlvagyunk. Ha van esetleg hozzá kedvetek, alább áttekintési és véleménynyilvánítási lehetőségek láthatók. (Több válasz is beikszelhető, ha nem tudtok dönteni a nagy bőségben. A legpocsékabb hónapról is akartam ácsolni egy szavazást, de annyi időm nincs, amúgy meg azt nyugodtan közölhetitek kommentben is.)

szeptember

október

november

december

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

 
2 hozzászólás

Szerző: be 2015/08/31 hüvelyk blabla, nyár, tavasz, tél, ősz

 

2 responses to “Intermezzó – Évzáró

 1. postmodernystka

  2015/08/31 at 13:19

  nem szavazok, mert nem követtem eléggé az eseményeket, de egyet értek, hogy a praktikus öltözködés egy idő után rohadt unalmas, én ilyen 2-3 hetre csináltam ezt intenzíven, amikor szándékosan, vagy véletlenül (lásd burmai incidens) kb öt ruhadarabbal indultam útra, illetve nagyobb skálán 8 hónapig, amikor másfél bőröndből gazdálkodhattam (és ennek a fele sosem felelt épp meg az időjárásnak). szóval jah, praktikum csodás, csak lelombozó, alátámasztom.

   
  • mák

   2015/08/31 at 13:24

   Gondolom, ez is személyfüggő, én mindenesetre tényleg eluntam. Ahogy mondani szoktam, nem azért öltözködöm, hogy unatkozzak. 🙂

    

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: