RSS

Intermezzó – A turkálás gyakorlata

08 jan

Miután alig pár napja óriási arccal elmondtam, hogyan érdemes ezt csinálni, ideje arról is beszámolnom, mit sikerült összehoznom a nagy nekifutamodásban. Előre lelövöm a poént: természetesen nem úgy sikerült, mint arra nagy optimizmusomban számítottam.

Először is, állítólag hétfőn volt árucsere, de vagy nem volt akkora árumozgás, mint azt beharangozták, vagy pedig Sisera hadainak két nap alatt sikerült lerabolni a teljes készletet. Igencsak keresgélni kellett, hogy találjak valami engem érdeklő darabot. Mindenesetre mindenütt nyugi volt és béke, ez is valami.

Másodszor, ami igazán érthetetlen számomra, sehol nem találtam egyetlen szóra érdemes szoknyát se, mind szürke volt vagy farmer vagy combtőig ért. Már a múltkor (négy hónapja) sem volt könnyű, úgyhogy remélem, ez nem egy Háda-trend része, hanem csak magánpech. Ruhából sem volt valami nagy választék. Ha a jövőben is ez várható, nem leszek vidám.

Na de nézzük, mit sikerült összehozni. (A képek olyanok, amilyenek, vakuval lőttem őket még tegnap este, de úgyis fogtok látni majd később mindent.) Emlékeztetőül: 7-10 darabot akartam venni, lilákat meg türkizeket, lehetőleg mind olyat, ami egymással is hordható. Az utóbbi eleve bebukott, mert nem találtam nekem tetsző szoknyákat, a felsőkre kellett koncentrálnom. Úgyhogy ez lett az eredeti tervekből:

tur1

A csipkekardigán áprilistól kezdődően valószínűleg le se fog szakadni rólam, ebben a pillanatban az tűnik a legjobb vételnek az összes közül. A paisley-mintás türkiz tunika meg a chevron-mintás lila felső ugyan csak az “esetleg” kategóriába tartozott, de az elsőt jól ki tudom majd használni nyáron, a másodikkal meg tudom, mit akarok kezdeni.

Mondtam a múltkor azt is, hogy vanazúgy: az ember bemegy nagy tervekkel, aztán egyszer csak rákacsint a váratlan. A váratlan ezúttal egy fekete-piros buklé blézer formájában érkezett, amiből ugyan ki volt húzódva néhány szál (emlékeztetőül: azt is mondtam a múltkor, hogy az olyasmiket jobb otthagyni – nos, helyesbítek, a buklé esetében még ez se szentírás, mert eléggé laza szövet ahhoz, hogy túlélje), de az ujja pont megfelelő hosszúságú volt. Tudjátok ti, milyen nehéz olyan blézert találnom, aminek nem túl hosszú az ujja? Ne is próbáljátok elképzelni.

tur2

A gombokért ugyan nem rajongok túlságosan, de feneketlen készleteimben éppen vannak olyanok, amikre le tudom cserélni, hurrá.

Ez volt a szép, tervszerű, rendezett vásárlás, remek, hét darab, le lehet lépni. Ja, ahogy azt Móricka elképzeli. Rajtam ugyanis ekkor hirtelen elmezavar vett erőt, és határozott léptekkel a kasszához hurcoltam ezeket is:

tur3

Szép, mi? A narancssárga kalocsai mintás lila pólón egyszerűen röhögnöm kellett, márpedig ha engem egy ruhadarab megröhögtet, akkor nem hagyhatom ott. Most főhet a fejem, mire cseréljem le az e havi készletből, mert a harminc darabos kihívással alaposan feladtam magamnak a színkombinációs leckét, és ez itt sírva könyörög, hogy vegyem fel ebben a hónapban, most, azonnal. (Oké, azért előbb kimosom.)

A másik szörnyike egy béleletlen mikrokord Laura Ashley ingkabát még abból az időszakból, amikor megsuhintotta őket a pszichedélia szele. Nézzetek rá, és káprázzatok, ilyenem még úgyse volt sose. Úgy fogok kinézni benne, mint egy sétáló sötétítőfüggöny, már alig várom. A röhej kedvéért amúgy az ennyire tarka kabátkákat sokkal könnyebb kihasználni, mint hinné az ember, majd meglátjátok. Persze ezzel is a harminc darabos kihíváson belül lesz probléma, na sebaj.

Így hát végül ez lett a nagy shoppingolásból, összesen 5700 pénzt költöttem deákferencből. Plusz vateráztam magamnak egy csizmát 4500-ért, tegnapelőtt érkezett meg, holnap már hordani is fogom, héjjahó.

Annyi borzasztóság van ebben a világban, muszáj valamibe kapaszkodni, hogy jobb legyen. Nekem ezúttal színes anyagdarabokba sikerült. Nem sok. De egy kicsit segít.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2015/01/08 hüvelyk blabla, tél

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: