RSS

12/30/30 – Szeptemberi összefoglaló

30 Sze

Nahát, sikerült lenyomnom a 12/30/30-ból az első hónapot, mindösszesen harminc ruhadarabbal meg cipővel, na meg a plusz öltözékkel, ami az új szabályaimban szerepel. Tessék, itt a hónap rövid összefoglalója egy harminc darabos galéria formájában. (Két balkatt a képre, és nagyobb lesz, ha valakinek ez is kéne.)

0101  0102  0103  0104  0105  0106  0107 0108  0109  0110  0111  0112  0113  0114 0115  0116  0117  0118  0119  0120  0121  0122  0123  0124  0125  0126  0127  0128  0129  0130

A harmincadik darab egy blúz lett volna, amit végül nem varrtam meg, ezt kellett helyettesítenem a 27-i lila bársonyruhával. Meh.

Visszatekintve valószínűleg már kívülállóként is tisztán látszik, mivel próbáltam elérni, hogy a lehető legtöbb mindent a lehető legtöbb mindennel fel tudjam venni: a színekkel. A szeptember ezúttal nálam barna volt, piros, sárga, türkiz meg padlizsán. Egy szál fekete holmit sem válogattam bele az alapkészletbe, ez pedig tényleg kihívás volt a javából. Amikor nem jut eszembe más, feketét veszek fel színes foltokkal. Nos, ezúttal csak a színes foltokra alapoztam.

A szándék ellenére viszont kissé felemás eredménnyel zárult ez a hónap. Amikor összeraktam a holmikat, kifejezetten változatosnak éreztem a készletet. Különböző minták, színek, hosszok, szabások – aztán persze mikor már rajtam voltak a cuccok, eltűnt ez a fenenagy változatosság, és mintha mindennap majdnem ugyanúgy néztem volna ki. Hívjuk jobb híján egyedi stílusnak, no. A továbbiakban viszont ebben kellene valamelyest nagyobb kilengéseket tennem, mert egyelőre tényleg úgy érzem, hogy egész hónapban ugyanúgy öltöztem fel, minimális eltérésekkel.

Nagyjából két hét után jöttem rá erre, és akkor ugyan megpróbáltam tenni ellene valamit, de nem sok sikerrel. Ismerjük be: azon nem nagyon tudok (vagy akarok) változtatni, hogy a lefelé bővülő hosszú ruhákat-szoknyákat szeretem legjobban meg a kerek nyakú pólókat meg a rövid blézereket-kabátkákat meg a mary jane-cipőket. Októberre azért megpróbáltam másféléket is válogatni – már amennyire lehetett vagy érdemes volt.

Mindenesetre most szeptemberben minden készleten lévő holmit felvettem legalább kétszer. A jövőre nézve: azt hiszem, a továbbiakban is lesznek a harmincban “majdnem, de nem egészen” meg “miért nem hordom ezt gyakrabban” ruhadarabok, a szükség így majd rákényszerít arra, hogy újragondoljam-átszabjam-végképp kidobjam őket. Az viszont igen fontos tanulság, hogy “ezt még nem varrtam meg, de a ruhatár szűkössége biztosan rávesz majd” felkiáltással nem érdemes anyagdarabokat is feldobnom a fogasra: nem bírtam rávenni magam, hogy megvarrjam a beígért blúzt, pedig nettó időben csak három órát kellett volna dolgozni rajta. Hol az idő hiányzott éppen, hol a kedv, végül pedig egyszerűen nem mertem belevágni az anyagba.

Pislogjunk rá közelebbről is, mit csináltam jól a ruhatár összeállításában, és mit pacsáltam el tőből.

Cipők: összesen hat pár cipővel ugrottam neki a hónapnak, ez nagy örömemre éppen a megfelelő mennyiség volt, se túl sok, se túl kevés. Mindegyiket felvettem legalább háromszor.

Felsők: annak ellenére, hogy végül nem varrtam meg a virágmintás blúzt, épp elegendő póló állt rendelkezésre – az például kifejezetten vicces, hogy a sötét türkiz háromnegyedes ujjú csak a negyedik héten került elő, addig könnyedén elvoltam a többivel. Ezzel szemben a

Szoknyák: a három kevés volt, még úgy is, hogy végül szoknya lett az átalakítandó nagy tarka izéből is. A három közül eleve az egyik egy térdig se érő fodros kordmicsoda volt, a másik egy nemszeretem-szoknya, a harmadik meg, a sárga,  nem arra volt tervezve, hogy otthon tegyek-vegyek benne. Nem jól választottam szoknyákat, ennek eredményeként pedig a

Kötényruha a leggyakrabban hordott darab lett az egész hónapban, összesen hétszer került elő.

Ruhák: azt hiszem, mindkettőt sikerült a lehető legjobban kihasználni, még a tarkavirágos barna tüll is háromszor volt rajtam, pedig attól tartottam kissé.

Blézerek, dzseki: mind a két blézert háromszor vettem fel, a farmerdzsekit ötször. Remek. (Nágyezsdá pofátlan módon elszakadt hónaljban, de csak a varrás lazult ki, bagatell. Simán megvarrom majd.)

Kardigánok: a piros összesen hatszor volt rajtam (26-án is, csak nem látszott a sál meg mindenféle alatt), ezzel a második leghordottabb holmi lett a hónapban. A kéket is felvettem ötször. A

Mellény és a pulóver is kapott két-két lehetőséget. A pulcsiról még nem tudtam eldönteni, kell-e nekem a jövőre is, meglátjuk. A mellény biztosan marad.

Mindent összevéve nem volt sikertelen a hónap, a negyedik hétig nem is jutottam abba a helyzetbe, hogy “na most meg mi a francot vegyek fel”. Ezek után nagy optimizmussal tekintek az október elé – sajna ebben a pillanatban negyvenkét darabnál tartok a válogatásban, ez pedig így nem maradhat.

De majd úgyis meglátjátok, mivel készülök.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2014/09/30 hüvelyk blabla, ősz

 

Mondd csak!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: